joi, 10 iunie 2010

0358



Die KUNSTHALLE Batistei // PORTFOLIO REVIEW

La propunerea Comisiei de curatoriat a KUNSTHALLE Batistei, alcatuita din experti, directori, operatori si manageri culturali, personalitati marcante si colaboratori importanti si activi in cadrul proiectelor de dezvoltare si cercetare in sfera fenomenului de arta cotemporana, se organizeaza in data de 11 iunie 2010 cu prilejul oferit de evenimentul anual "Noaptea Galeriilor", o sansa unica: o sesiune informala de portofolio review.

In urma sugestiilor primite in decursul acestui an, Comisia a luat decizia de a deschide un numar de pozitii speciale pentru artistii romani, oferind astfel posibilitatea tuturor actorilor de pe scena de arta contemporana locala de a-si prezenta ultimele lucrari intr-un cadru profesional sub forma unei discutii in cerc restrans. Actiunea se va desfasura atat pe baza invitatiilor directe cat si prin sistemul deschis cunoscut, prezentarea portofoliilor alcatuindu-se pe principiul liberei participari. Intrucat numarul de prezentari excede posibilitatile oferite de KUNSTHALLE Batistei, Comisia este nevoita sa analizeze lucrarile in ordinea sosirii.
Consideram necesara aceasta sesiune de lucru cu ocazia Noptii Galeriilor si suntem, alaturi de Comisie, constienti de nevoia de vizibilitate a artistului roman. Imaginea Romaniei in cadrul expozitiilor specializate sufera de inconsistenta in paleta prezentata si, tocmai de aceea, KUNSTHALLE Batistei isi asuma rolul de intermediar in cadrul acestor proceduri. Ne facem astfel datoria de a pune in lumina creatia romaneasca, prin publicarea oportunitatilor pe care Comisia le pune la dispozitie celor mai valoroase lucrari. Pe parcursul Noptii membrii Comisiei vor fi la dispozitia publicului interesat, gata sa ofere oricand sfaturi artistilor profesionisti si ne-profesionisti.

Comisia este organismul decident al KUNSTHALLE Batistei. Ea este numita pe o perioada de doi ani si se intruneste semestrial.

Niciun comentariu: