sâmbătă, 14 mai 2011

ParaditGaraj organizeaza o serata muzeala de electro-tehnica la IAP patrudouzeci DIN DRAGOSTE DE INGINERI




Mai jos aveti o lista de subiecte care vor fi dezbatute intens in decursul acestui para-eveniment organizat in cadrul Noptii Muzeografice. Mentionam ca vom avea printre noi si niste ingineri de sunet de exceptzie care vor asigura lungimea de unda potrivita. Am vrea sa dedicam acest eveniment FRRist unui cercetator si savant rus controversat: Victor S. Grebennikov decedat in 2001 si rar mentionat in presa romaneasca. Ne-au impresionat nu doar descoperirile sale legate de efectele anti-gravitationale ale chitinei insectelor descoperite in 1988, ci mai ales nazuinta sa nestirbita de a desena si ilustra cu grija experimentele sale uluitoare. Admiram dorinta sa de ascensiune macar cu cativa centimetri desupra pamantului pe o platforma anti-gravitationala de lemn.




-Atelier de testat BECURI (discutzie libera, teste, istoria becurilor)
Primul bec de la 1876 a functionat 40 de ore. Becul lui Lenin "Comunism = Soviete+Electricitate".
Cat de economic este becul economic? Cum se facea economie la curent inainte? Cum faceau muzeele economie la curent si cine inchide lumina dupa ce ieseau vizitatorii din salile de expozitie?
In România sunt folosite numai 0,2 lămpi economice pe gospodărie. Potrivit datelor Institutului pentru Mediu şi Conservare din cadrul Centrului Comun de Cercetare al Comisiei Europene de folosirea becurilor economice, media în România e cu aproape 14 ori mai mică decât media europeană şi de cinci ori mai redusă decât media ţărilor care au aderat la UE în 2004.
Germanii folosesc în medie 6,5 becuri economice, danezii 4,9 lămpi economice, iar cehii 2,9 astfel de corpuri de iluminat. Înaintea românilor se află polonezii şi bulgarii, care folosesc 0,5 becuri economice.

-Globul pamantesc magnetic. Cum arata imaginea globului pamantesc din scolile de astazi? (kituri scolare, geografie planetara electro-magnetica). Magnetismul a pus capat modelului de pamant montat pe o vergea de fier care se roteste in jurul unui ax fix. Globul pamantesc este insfarsit o sfera de plastic&hartie rotitoare care leviteaza, suspendata in spatiu si inconjurata de campuri invizibile.



- Cine a auzit azi de Nikola Tesla "magicianul electricitatii"? Dar de razboiele si tensiunile curentului AC vs DC si alte istorii uitate. A murit sarac, la 86 de ani intr-o camera de hotel in Ianuarie 1943, dar a devenit emblematic pentru figura inginerului revolutionar, emigrantului si descoperitorului ripuit de companii samavolnice.

- Bateria din Bagdad
Acum 2000 de ani era nevoie de un vas de ceramica, un cilindru de cupru, o bucata de fier si un acid (suc de struguri sau lamaie) ca sa faci rost de curent. In curand vom fi obligati sa redescoperim din nou voltajul produs simplu.

- Chivotul Legii - Transformator, aparat de emisie-receptie, reactor nuclear biblic?
Va invitam la o discutie/lectura despre baterii sacre, radiodifuzoare divine si electrocutarea binecuvantata.



Adresa:
http://patrudouazeci.ro/
str. Lipova nr. 34
Bucuresti, Romania

Niciun comentariu: