vineri, 23 septembrie 2011

NOAPTEA CERCETATOARELOR la NOAPTEA CERCETATORILOR la Bucuresti o actiune FRRista 2011


FRR considera ca NOPTEA CERCETATORILOR este unul din cele mai importante evenimente ale anului. Consideram ca ar trebui sa avem mai multe nopti ale cercetatorilor si institutelor de cercetare. FRR se considera direct responsabil de succesul sau falita acestei nopti in Bucuresti si in tara. FRR a incercat din rasputeri si cu mijloace proprii sa repertorieze, sa celebreze, sa promoveze si sa foloseasca reusitelor din domeniul cercetarii romanesti. Vrem sa aflam cu ce probleme se confrunta cercetarea romaneasca astazi si care ar putea fi solutiile de viitor. FRR vizeaza reintroducerea si re-evaluarea materialelor de propaganda stiintifica publicate in tara, precum si istoricizarea si reinterpretarea rolului popularizarii stiintifice dpdv istoric, analitic-filozofic, politic si din perspectiva culturii de masa.
O alta problema critica pe care o avem in vedere este rolul femeilor in cercetarea romaneasca, cum sunt ele sustinute sau nu, ce stereotipuri si clisee discriminatorii exista in legatura cu rolul femeilor in cercetarea romaneasca, care este rolul lor prezent si de ce nu stim mai multe despre cercetatoarele din tara sau cele care lucreaza in cadrul unor institute sau centre de specialitate din strainatate. Aceasta initiativa are ca punct de plecare rolul avut de femei in cercetarea tehnico-stiintifica romaneasca de dinainte de 1989 si lipsa acestor iniatice in prezent. De aceea dorum ca pe viitor sa porpunem si o NOAPTE A CERCETATOARELOR.
Vrem sa cercetam de ce centrele comerciale au devenit centre de cercetare participante la Noaptea Cercetatorilor si ce tip de cercetare are loc acolo. Consideram ca un bun slogan pentru NC la Afi Palace ar putea fi CREDE si NU CERCETA.



Ce ne propunem la aceasta editie NC:

-sa strangem cat mai multe autografe de la certatori/cercetatoare in viata
-sa facem un tur ghidat alaturi de alti membri si fani ai institutiilor aflate in parteneriat cu Noaptea Cercetatorilor
-sa strangem contacte in vederea unor colaborari dintre mediul artistic romanesc, cercetatori si institutele de certetare



Ne-am confruntat cu cateva probleme legate de portalului oficial Noaptea Cercetatorilor.
URL http://www.noapteacercetatorilor.eu/
Printre care lipsa unor detalii si contacte directe (linkuri, adrese, etc) cu institutiile partenere. Am reusit pe cont propriu sa identificam cateva din ele si va invitam sa le vizatam impreuna. Va rugam daca aveti nelamuriri sa contactati aceste institutii. Daca aveti informatii suplimentare in legatura cu evenimentele din Noaptea Cercetatorilor va rugam sa ni le transmiteti la rubrica comments. Nu intelegem de ce de pilda Institutele de Cercetare (cu exceptia Muzeului de Geologie) sunt trecute cu litere mici in subsolul evenimentului si de ce AFI Palace este prima institutie (cam ce se cerceteaza acolo?) mentionata pe acest website. Chiar ar fi interesant sa cercetam acolo ce se intampla si va rugam sa ne ajutati in acest sens.

Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității Bucureşti
URL http://www.criminologie.ro/INC/Lang/Romana/Contact/

Adresa: B-dul Regina Elisabeta nr. 53 Sector 5
Director: Dorinica IOAN, dorinaioan@criminologie.ro
Secretariat:
Tel: 004-021-315-3955
Fax: 004-021-315-3817
Adresa de e-mail: contact@criminologie.ro

Institutul National de Cercetare pentru Sport
URL http://www.sportscience.ro/

Adresa: B-dul Basarabia Nr. 41 A, Sector 2, Bucuresti, Romania

Telefon: 0311024912
Telefon/Fax: 0311024913

Atasam si cateva imagini/subiecte din arhiva FRR din almanahul Stiinta&Tehnica si Magazin, consideram inca de actualitate: dansul pe Jaratec, Cabinetul adolescentului, Genetica, Prioritati romanesti in Stiinta, Aparand Padurile ne asiguram viitorul, Protectia programelor la copiere, Riscurile si beneficiile Energiei nucleare, Casa Viitorului.
Am incercat sa gasim o legatura directa dintre NC si concursul avand ca premiu o chitara electrica – astfel am gasit un mic articol ajutator din Stiinta&Tehnica 1990 intitulat “Chitara Electrica: origini si metamorfoze.”









Niciun comentariu: