joi, 12 februarie 2009

0216



Expozitia de arta
AM HRANIT URSI

Vineri 13 Februarie, ora 19.00, la NoulParadisGaraj

Deschiderea simezelor NouluiParadisGaraj
Recital de muzica folk trupa Kill my Entuziasm
Recital de poezie din volumul "Vata de sticla"
Ceremonia de decernare a medaliilor pentru "Cel mai bun Artist din 2008" oferite de Clubul Afaceristilor Romani



Avem o veste buna si una mai putin buna.
De cand am deschis spatiul expozitional din Garaj am avut un imens succes. Am avut multe propuneri si ne-am bucurat ca a fost bine primita initiativa noastra. Tot timpul ne-am gandit ca sa expui in Garaj ar fi asa - precum un fel de zbor deasupra monotoniei. Nonconformismul a jucat si el un rol preponderent in toate evenimentele organizate in acest spatiu putin obisnuit. Am avut un public exceptional si presa a fost de fiecare data alaturi de noi. Era un spatiu non-profit, dar, din pacate, conditiile nu erau cele mai fericite, oricat de mult ne-am straduit noi sa le asiguram.

Am refuzat mult timp sa il abandonam. Din cauza increderii noastre in valorile underground-ului am refuzat multe propuneri si oferte tentante. Nu am vrut sa renuntam la singurul spatiu alternativ din tara. Din pacate, cu timpul am fost obligati sa facem din ce in ce mai multe compromisuri. Si, in cele din urma, ni s-a facut o propunere la care nu am mai putut rezista. Un mecena a cumparat ParadisGaraj, asta era singura solutie viabila de a-l pastra asa cum este. Acum avem un Garaj pazit si care are maxime conditii de confort, el devenind, astfel, cel mai interesant spatiu de arta contemporana din tara si, poate, din sud-estul Europei. Multumim celor care, in final, au contribuit la ascensiunea fenomenului ParadisGaraj care ramane cel mai cool.

Incepem cu o expozitie a trei tineri pictori bine cotati in afara tarii, insa mai putin cunoscuti in Romania. Ei provin din orasul Brasov si am putea spune ca sunt un fel de scoala - prin stil, prin vorba si prin origine. Ei sunt The Brasov Connection asa cum o intelegem noi. Prin aceasta expozitie va semnalam ca exista o anumita Scoala de la Brasov, asa cum poate exista o Scoala de la Cluj.

In genere, lucrarile sunt de vanzare, chiar daca unele sunt deja vandute sau imprumutate din colectii private. Din cauza faptului ca noile conditii ne impun o abordare extrem de selecta, ne cerem scuze anticipat pentru ca am fost nevoiti sa fim atat de restrictivi.


Stefan Tiron

5 comentarii:

Anonim spunea...

"cel mai interesant spatiu de arta contemporana din tara si, poate, din sud-estul Europei"

sper ca este doar o gluma. mai exista altele care sigur sint mai bune si mai interesante: Centrul pentru Introspectie Vizuala si centrul de arta contemporana Pavilion.

inca ceva: spatiile alternative nu vind lucrari. alea se numesc galerii comerciale. ar fi mai cinstit sa va definiti asa.

sper sa publicati comentariul.

Anonim spunea...

Cine sunt cei 3 artisti de la Brasov?!

Anonim spunea...

semne bune anulare

ba da ce ii mananca in posterior pe unii. mancarimea e semn bun.
anonim 1 (o logica de clasa primara ne permite sa observam ca mesajul e scris fie de cineva care apara Pplus4, fie de cineva care apara Pavilion. si la genul de modestie specific poporului roman cred ca e cineva care apara Pavilion, pentru ca s-a autolasat la urma) - tu ai scris mesajul asta ca sa ii atentionezi pe organizatori ca fac o gluma, sa le amintesti despre adevarurile fundamentale, sa le explici diferenta dintre un spatiu comercial si un spatiu alternativ, sau ce?
anonim doi: cei trei artisti din brasov sunt in ordine aleatorie: mahatma ghandi, mobutu sese seko kuku nbengu waza banga si doppelgangerul tau. du-te omule sa vezi cine sunt.
ma bucur foarte tare pentru ca latul a inceput sa il stranga de gat tare de tot pe stefan tiron si s-a apucat in sfarsit sa faca ceva ce se poate bate in piatra pe un monument comemorativ :).
ca sa rezum. daca e o gluma, e o gluma foarte buna.
arta (mi s-au strepezit dintii) e ceva in primul rand ironic. s-a cam terminat cu seriozitatile post/anti/comuniste.
incet incet devine public faptul ca exista lume care s-a apucat si se tine de treaba.
intr-o nota mai pasunist-declarativa, ca pe malul milcovului, as spune: "E ok fratilor! gata, razboiul s-a terminat acum 60 de ani, marea revolutie din decembrie s-a terminat acum 20 de ani, hai sa ne vedem de treaba si sa ne traim viata ca niste oameni."
e ceva nou :)).
pazea
gregorio rizo a murit, traiasca gregorio rizo.

sebastian big

Anonim spunea...

Aerobixeee! Esti dus.

Anonim spunea...

ASTEPT IMAGINI, VA ROG!