joi, 22 aprilie 2010

0347



De ziua Drepturilor de Autor se declara ZONA DE COPIERE LIBERA la PARADISGARAJ (vizavi de biserica Batistei) intre 12:00 ziua si 12:00 noaptea

Veniti cu toate xeroxurile, manuscrisele, cartile si tipariturile voastre preferate ca sa le putem copia si noi cu voi la liber! Sa admiram impreuna bogatia si varietatea copiabila si rascopiabila in toata splendoarea ei.

"meseria se fura nu se invata"

Scurta istorie a hotiei si furtului traditional in Romania
Hotzia este caracteristica locuitorilor acestor pamanturi din cele mai vechi timpuri. Incepe cu cetele de daci care furau sandale mai bune, tehnici de asfaltare si cam tot ce puteau de la colonisti romani, care e drept furasera si ei foarte multe de la greci si etrusci. Alfabetul a fost si el furat de la fenicieni care furasera si ei la randul lor de la mesopotamieni. Pana la urma totul e furat. Focul este furat de la zei de catre Prometeu, pentru ca numai zeii aveau drepturi de autor pentru a face focul. E adevarat ca si Prometeu a a fost pedepsit, a fost inlantuit si schingiut in muntii Caucaz pentru ca a incalcat drepturile de autor ale zeilor. Dar datorita furtului avem acum caldura si foc pentru tabara si grill.
Haiducia a fost si ea o indeletnicire traditionala in tara noastra, s-au scris doine, cantece, legende, exista bulevarde botezate dupa numele unor haiduci celebri. Haiducia este foarte raspandita in Balcani si nu ar trebui sa uitam ca sta la baza culturii noastre.

Niciun comentariu: