miercuri, 18 august 2010

0371

Dragii nostri,


ParadisGaraj a primit o scrisoare deschisa, un soi de petitie cu aer de gluma proasta, avand in vedere situatia oricum tulbure in care ne aflam. Publicam mai jos randurile inveninate care ne sunt adresate. Desi situatia este pe alocuri adevarata, credem ca numai judecata colectiva poate sa reliefeze unde am gresit. Din pacate nu putem lua in considerare, ca pana acum , doar punctul nostru de vedere. Ne vedem pusi in situatia de a renunta la independenta de pana acum si sa luam in calculul deciziilor viitoare parerea celorlalti, mult mai multi, despre noi.

Dupa parcurgerea textului de mai jos, va trebui sa fiti de acord cu noi ca ceva adevar exista. Intr-adevar multe din lucrurile facute sub acoperirea ParadisGaraj au fost un esec. Fara sa ne dam seama am cazut in plasa artei de a observa numai partile negative, ridicole, derizorii. Ne-am facut un nume din meschinarii.

Insa Romania are mult mai mult de oferit. A trebuit sa primim un astfel de feedback, ne-a fost batut obrazul, ca sa intelegem ca in ne uitam in directia gresita. De ce sa vezi numai orgolii ranite, lucruri rele, impunsaturi, strambe, lovituri la gioale, bani murdari peste tot?

Ne-am decis sa fondam "FANCLUBUL REUSITELOR ROMANESTI", organizatie informala, pedagogic-didactica. Ne vom dedica propagandei tehnico-stiintifice romanesti.
Toata lumea este invitata sa participe, sa faca sugestii si propuneri, in acest sens.
Vom anunta pe canalele cunoscute, programul de actiuni, cercetari, completarea Fondului de Carte, experimente, etc. legate de activitatea fanclub-ului.

Cu prietenie,
ParadisGaraj


>>-------------------------------------

"Noi, subsemnatii, adresam aceasta petitie conducerii ParadisGaraj cu urmatoarele sugestii:

1. Garajul nu este galerie, incetati cu minciunile si escrocheriile.
2. O mare mare seriozitate si responsabilitate profesionala ar duce la rezultate clare.
3. Nimic din tot ce ati intreprins/initiat sub egida ParadisGaraj nu s-a dovedit a fi valoros, productiv, competititv, cu greutate. Rezultele voastre cuantificate, in anii recenti de activitate, de la fondarea ParadisGaraj, sunt nule.

Daca nu incetati si nu va organizati intr-un mod constructiv, nu mai avem ce discuta.

V-am sustinut si sfatuit, v-am recomandat solutii viabile de fiecare data cand ati intampinat probleme, am girat ParadisGaraj in presa, la bienale, la Berlin, centre culturale, etc. - dezamagirea este imensa. Genul de abordare fals ironica, o farsa catavenciano-miticisto-drumutaberistic retarda, nu mai impresioneaza deja pe nimeni. Nici pe voi macar!

Noi, subsemnatii, v-am oferit sanse si oportunitati de care nici noi nu ne-am bucurat. Ati irosit, ati dat cu piciorul si ati muscat mana care v-a hranit, cainilor! Daca mai vreti sa ridicati capul pe strada si sa aveti curajul de a privi in ochi lumea, opriti dezastrul la care ne-ati facut partasi. Nu ne consideram vinovati de consecintele catastrofelor pe care le-ati montat si in care ati incercat sa ne implicati fara voie. Sunteti jalnici si ati atras si pe altii in catacomba numita ParadisGaraj. Oricum, sunteti terminati cu overtime-ul vostru cu tot!

Credem insa ca singura voastra sansa este incercarea voastra sincera, in urmatoarele saptamani, de a rascumpara raul facut societatii, voua insiva si celor care inca sunt alaturi de voi in pofida evidentelor. Un act de generozitate neconditionata, de admiratie a realelor valori pe care le impartasim ar fi nu numai de dorit dar si o obligatie morala de natura sa va reeduce si sa va aduca pe fagasul cel bun.

Va reamintim ca numai ignoranta voastra v-a adus in aceasta situatie si ca ar fi cazul s-o lasati mai moale cu "aplecarile voastre artistice" de doi lei.


Semnatari:
Cosmin Nasui, Vlad Nanca, Liliana Popescu, Diana Dochia, Lia Perjovschi, Oana Tanase, Raluca Voinea, Anca Mihulet, Eugen Radescu, Erwin Kessler, Olivia Mihaltianu, Ciprian Muresan, Andreiana Miahil, Aurora Kiraly, Irina Cios, Simion Cernica, Maximilian Reinhardt, Alina Serban, Marius Babias, Mihnea Mircan, Olivia Nitis, Constantin Vica, Andra Iachim, Magdalena Stanciu, Comin Moldovan, Mihai Pop, Stefan Sava, Matei Bejenaru, Stefan Rusu, Igor Mocanu, Nicoleta Esinencu, Vladimir Us, Florian Buta, Cristian Gheorghe, Adrian Bojenoiu, Alexandru Scaraoschi, Adrian Guta, Milos Jovanovitch, Tom Wilson, Corina Suteu, Nicu Ilfoveanu, Mircvea Nicolae, Cristi Neagoe, Mihai Zgondoiu, Michele Bressan, Tudor Bratu, Marian Ivan, Sergiu Negulici, Mircea Pinte, Tudor Prisacariu, Mihai Nicodim, Cornel Lazia, Patricia Teodorescu, Tim Nadasan, Adriana Oprea, Alexe Popescu, Cristina David, Arnold Schlachter, Veda Popovici, Octavian Lister, AnaMaria Pravicencu, Maria Draghici, Lorin Sterian, Florin Flueras, Jesus Lori, Bogdan ProTV Marcu, David Schwartz, Nicolas Kazan, Oana Felipov, Laura Chifiriuc, Signe Lillemark, Claudiu Mirescu, Valentin Brutaru, Alexandra Burda, Alexandru Poteca, Bogdan Gradinaru, Alexandru Dan, Adriana Ancuta, Ramona Varlan, Cristi Nae, Stefan Constantinescu, Romelo, Virgil Nitulescu, Alexandru Patatics, Pelmusii, Napoleon Tiron, Fundatia Phoenix, Ion Barladeanu, Sorin Tara, Dumitru Gorzo, Mircea Suciu, George Bodocan, Marina Albu, Dragos Erica, Gili Mocanu, Simona Nastac, Bogdan Iancu, Bogdan Ghiu, Claude Karnoough, Vasile Ernu, Peter Szabo, Levente Kozma, Szilard Miklos, Denes Miklos, Iona Nemesz, Istvan Sococi si Aron Balas

>>------------------------------

3 comentarii:

mircea nicolae spunea...

eu zic s-o semnati si voi, daca tot ati scris-o.

c.david anonimus spunea...

mai, eu am semnat petitia in care scria si ca daca nu faceti altare noua tuturor semnatarilor trebuie sa vi se retraga cetatenia romana si sa va carati in America ca numa pe ea ati celebrat-o... vad ca cenzurati petitia. Sa va fie rusine! de trei o rusine, normal!
PS. puteti sterge rusinea daca virati o suma modica de bani intr-un cont. Contactati-ma si va arat calea.

o anonima

Igor Mocanu spunea...

Eu nu am semnat asa ceva. Inclin sa-i dau dreptate lui Mircea Nicolae