vineri, 17 iulie 2009

0307



c o l d r e a d i n g

Fie cadrul unei premise ludice doar in parte, ghicirea gandurile secrete lasate sa se vada printre randurile unei observatii de la mica distanta, intermediata de temporizatorul unui aparat de fotografiat. Eterul, subtilul, fluidul in avalansa discreta ce se cere analizat - raspuns la intrebarea ulterioara momentului decisiv - semnul lizbil: "La ce te gandeai atunci?"

Sub pretextul unei argumentatii pe marginea posibilitatii de transport obiectiv a unui medium care face cariera in pretentia de a replica adevaruri, am cerut celor doua sa se concentreze pe un singur subiect timp de cateva minute necesare surprinderii pe pelicula a catorva imagini de natura sa expliciteze demersul din fata obiectivului. De comun acord am ales cea mai simpla imagine care se potriveste pe traiectoria interioara a subiectului. Pentru acuratetea intentiei de cercetare, subiectii au furnizat si povestea reala pe care si-au proiectat-o intens pe ecranul memoriei.

Telepatia nu este empatie. Printurile fotografice permit adastarea in fata unei imagini, cercetarea adanca a elementelor fine care alcatuiesc subiectul prezentat. Fluxul acestor date interactioneaza complex cu starea de fapt a receptorului. Suntem impresionati de o imagine calda in contextul rece al unui spatiu care urmareste tocmai receptionarea acestei senzatii. Ramanem indiferenti la lucrarile de pe simeze in graba spre iesire.

Pentru finalizarea acestei intentii, aflate intre doua extreme bine definite: pe de o parte imaginile care mentin sub atentie momentul focalizarii intense si pe de cealalta parte - marturia certificata a celor doua participante - propun participarea colectiva in incercarea de a ghici catre ce directie gandeau personajele celor doua fotograme - urmand sa confruntam rezultatele.

2 comentarii:

Anonim spunea...

bun articol :) nota 10 :)


am shi eu o intrebare !! nu vrie sa facem schimb de bannere:-?? sau de linkuri !!

contact yahoo id : mandeea_deejay ! plzz

phoebus spunea...

prima fata se gandeste la un spatiu, la un spatiu vizual, la o amintire

a doua sta in fata unei criteriu, in a fata unei alegeri sau analize

si ... coldreading e de fapt altceva, asemanator dar diferit
http://en.wikipedia.org/wiki/Cold_reading