luni, 12 iulie 2010

0361



O V E R T I M E


Garajul primeste, in luna August, vizita catorva curatori din afara tarii. Sesiunea de PORTOFOLIO REVIEW din cadrul NAG4 s-a dovedit neincapatoare pentru numarul de expozanti, dosarele lor se afla inca pe biroul de lucru si rezultatele, surprinzatoare, trebuie expuse.

Fiecare zi a lunii august va deveni gazda unei singure lucrari. Cele 31 de lucrari/zile vor fi prezentate in ParadisGaraj de catre autori care vor putea oferi prezentari, completari, declaratii de presa, etc. Pentru inscrierea in calendarul OVERTIME contactati paradisgaraj@gmail.com / 0723 971 929 incepand cu 12 iulie 2010.

Inscrierile se vor face pe principiul primul venit/ primul servit. Paradisul sustine diversitatea prezentarilor si incurajeaza participarile tacite cum ar fi: autor ascuns, arhive nonartistice, videoloop, etc. Principiul de expunere "one work, one day" nu impune serii de obiecte, obligativitatea prezentarii orale, estetica white-cube, etc. Se considera "one work" o unitate definit stilistic sau in curs de stabilizare, sunt acceptate grupari artistice/nonartistice sub o singura titulatura. ParadisGaraj cauta, cu precadere, lucrari unice apte de a fi prezentate singular. Ne dorim prezenta celor de la Arhitectura, Politehnica, Matematica, Peisagistica, Istorie, Arte Plastice, etc. Garajul din Batistei ofera si cauta ingeniozitate.

Pana la urma, chiar toata lumea e in vacanta? Mai exista vacanta? Cand vizitele curatoriale curg, competitia este feroce, artisti fresh rasar din gradinite, preturile scad, octombrie e luna de expunere, tranzactiile dispar, licitatiile se contrafac, cand toata lumea are un pont - mai exista vacanta? Pornim in cautarea raspunsului: unde sa fim cand suntem cautati, ce sa dam cand trebuie sa livram, cat de mult putem intarzia si, in ultimul rand, care sunt consecintele.
Teoriile curg, demonstratiile anima argumentele: ParadisGaraj este alb, white-cube, si gazduieste o bienala. Intrebarea fireasca isi cauta raspunsul onest: ce fel de arta expune "GALERIA" Paradis?

Sa dam cu bata in statement: Garajul este suport pentru idei, arta plastica sa stea in pet-urile ei, ne trebuie un om, doi oameni, trei oameni care sa vrea totul pentru toti. Paradisul se croseteaza din nemultumire, sarcasmul topeste lenea, Garajul isi impinge caleasca de clestar pana la urmatoarea pana.

Ridicam un podium si punem pe locuri / fiti gata / start / pe toti cei care sunt OVERTIME.

Niciun comentariu: