duminică, 2 octombrie 2011

Bibliomantie in Noaptea Bibliotecilor

0386





Cartile FRR au participat in Noaptea Bibliotecilor, calatorind din poarta in poarta, pe musamaua proprie catre viitorul cititorilor si trecutul valizelor prin fata body-guarzilor de la Biblioteca Nationala (!) si disputa cu ei. De ce nu este Noaptea Bibliotecilor cu noi, de ce trebuie sa fie numai noi participanti la ea? De ce nu au voie aceste sa intre aceste carti in marile biblioteci? De ce constituie FRRul o amenintare atunci cand sta in fata detasamentelor de masini si taxiuri de lux parcate in fata?
Este din ce in ce mai clar ca nu avem ca nimeni nu asteapta nici un fel de auto-organizare inafara marilor programe initiate de marile biblioteci in intunericul noptii.
Cu ajutorul practicii bibliomantiei am incercat sa oferim o gama larga de interactiuni cu cartea.
Prima sedinta de bibliomantie a avut loc in fata Bibliotecii Centrale Universitare, PG-FRR ocupand locul din spatele statuii. Momentul nu a trecut neobservat nici macar de artistii-portretisti din zona - acestia alaturandu-se entuziasti initiativei - fiecare in regimul propriu de activitate, scurtcircuitand astfel, pentru un moment, atat carisma locului aflat sub testicolele de otel statuare cat si fluxul de entuziasti ai citirii, impatimiti ai noptilor pierdute in fata bucoavnei.
FRR a precizat, in ciuda presiunii publice, ca stocul de carte prezentat nu este destinat comercializarii sub nici o forma si a anuntat de fiecare data intentia de a deslusi viitorul curiosilor cu toate ca a fost avertizat asupra impietarii Sfantului Ciprian (?), patronul noptii trecute, care - pesemne - are ceva impotriva dorintei firesti de cunoaste stihiile ce vor sa vina.
A doua oprire a caravanei FRR a avut loc in fata intrarii Bibliotecii Nationale de unde a fost alungat de catre fortele de ordine pe motiv ca nu face parte din eveniment si ca daca vin televiziunile cartile noastre nu ar da bine pe sticla, probabil. Protestele vehemente ale unuia dintre membri au fost antamate de catre celalalt membru FRR care, nonviolent, a hotarat mutarea musamalei spre un colt mai ferit unde tezaurul FRR era in afara de orice primejdie. Pe fereastra usii din dos a Bibliotecii Nationale, publicul larg, participant al Noptii de Cristal, tanjea catre valizele noastre.
FanClubul Reusitelor Romanestei va repeta sedinta de bibliomantie intr-una din zilele viitoare (lucru adeverit in deschiderea cartii "Micul Tamplar" Tineret 1958) pentru ca are convingerea ca ii poate intalni pe aceeasi oameni prezenti de-a lungul evenimentului si in absenta unui cadru-protocol extraordinar, in bibliotecile de cartier pe cale de disparitie.

PG-FRR

Mai jos cateva ilustratii cu datul si cititul in cartile alese de oameni:



Un comentariu:

Anonim spunea...

Claudiu, iar te alinţi? :)